Відкриття центру муковісцидозу в Івано-Франківську

Для нас велика честь повідомити, що 28 лютого 2023 року до Дня рідкісних захворювань ми офіційно відкриваємо Центр муковісцидозу в Івано-Франківську. Центр МВ відкриють на базі пульмонологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Ми раді запросити всі ЗМІ взяти участь у цьому знаменному важливому дні.

Урочиста церемонія відкриття відбудеться за адресою: вул. Євгена Коновальця, 132, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, Україна.

Зверніть увагу, що більш детальна інформація ще буде опублікована, але ми сподіваємося, що ви зможете підтвердити свою участь у цій знаменній події електронною поштою irina.ilchenko@rimon.in.ua

У заході візьмуть участь:

  • Катаріна Степанкова – доктор медичних наук Словацької асоціації муковісцидозу
  • Тарас Мельник (генеральний директор КЗ «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради)
  • Оксана Дащенко – заступник директора з медичної частини КЗ «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради)
  • Оксана Шийчук – Голова представництва Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 Івано-Франківськ»
  • Лариса Підвербецька – головний спеціаліст з педіатрії Івано-Франківської ради)
  • Надія Фоменко – лікар-генетик Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Івано-Франківської обласної ради.
  • Моніка Макян – спеціаліст Державного медичного університету ім. Н. Тестеміцану Республіки Молдова.
  • Пряникова Наталія – президент Благодійного фонду дослідження інновацій у медицині «РІМОН».

Відкриття центру муковісцидозу в Івано-Франківську співфінансується проектом HUSKROUA ENI CBC HUSKROUA/1702/8.2/0008: SK UA CF CARE

«Передача ноу-хау та створення Центру муковісцидозу для забезпечення кращого догляду за хворими на муковісцидоз в Івано-Франківській області»

«Країни-члени Європейського Союзу вирішили об’єднати свої ноу-хау, ресурси та долі. Разом вони побудували зону стабільності, демократії та сталого розвитку, зберігаючи при цьому культурне розмаїття, толерантність та індивідуальні свободи. Європейський Союз прагне ділитися своїми досягненнями та цінностями з країнами та народами за межами своїх кордонів»

«Програма транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 забезпечує фінансування ЄС для сталого розвитку вздовж кордону України з Угорщиною, Словаччиною та Румунією, допомагає зменшити різницю в рівнях життя та вирішувати спільні виклики через ці кордони».

Створення Центру МВ з необхідним медичним обладнанням та добре освіченою командою МВ в Івано-Франківській дитячій лікарні означає створення належних умов для довгострокового покращення медичних, соціальних та громадських послуг для хворих на МВ та їхніх родин.

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою irina.ilchenko@rimon.in.ua