Відкриття Центру муковісцидозу

Сьогодні у нашій лікарні важлива подія – відкриття Центру муковісцидозу на базі пульмонологічного відділення. В заході взяли участь заступник голови ОВА Людмила Сірко, директор ДОЗ Ігор Дмитренко, ректор ІФНМУ Микола Рожко, голова Словацької асоціації муковісцидозу Катаріна Степанкова з командою, БФ “Рімон” на чолі з Наталією Пряниковою, експерт Філії програми HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 в Івано-Франківській області Оксана Шийчук, медична та пацієнтська спільнота.

Саме у цей день, 28 лютого, ми відзначаємо Міжнародний день рідкісних захворювань, одним із яких є муковісцидоз.

Із 2019 року ми беремо участь у Програмі транскордонного співробітництва ENI HUSKROUA 2014-2020 й реалізуємо проєкт SK UA CF CARE “Обмін досвідом та побудова Центру муковісцидозу для забезпечення кращого догляду за хворими на муковісцидоз в Івано-Франківській області України”. 

Завдяки нашим партнерам із Словацької асоціації муковісцидозу Slovenská Asociácia Cystickej Fibrózy , благодійному фонду RIMON RIMON , за сприяння Обласної ради та генерального директора лікарні, навіть у важкі часи війни, ми змогли здійснити мрію багатьох людей – дітей з муковісцидозом та їхніх сімей. Тепер необхідне регулярне лікування буде комфортним, приємним, і найголовніше – із залученням найсучаснішого обладнання та новітніх методів лікування.

Із вірою в Україну творимо яскраве майбутнє нашим дітям!

Дякуємо кожному, хто долучився до цієї неймовірної події – ви творите історію!