Програма транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020

Словацька асоціація з муковісцидозу

КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради»

БО «Благодійний фонд розвитку інновацій медицини «РІМОН»

ВГО «Всеукраїнська асоціація допомоги хворим на муковісцидоз»

КЗ Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Перший освітній майстер-клас з муковісцидозу

Ласкаво просимо до Першого освітнього майстер-класу з муковісцидозу, організованого в рамках програми транскордонного співробітництва HUSKROUA ENI разом зі Словацькою асоціацією муковісцидозу, КНП “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня”, БО «Благодійний фонд розвитку інновацій медицини «РІМОН», ВГО «Всеукраїнська асоціація допомоги хворим на муковісцидоз», Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, 10-11 березня 2021 р., Інтернет (+1 CET)

The Finance

Семінар фінансується за проектом HUSKROUA ENI CBC HUSKROUA / 1702 / 8.2 / 0008:

Фінанси

SK UA CF CARE

Передача ноу-хау та створення Центру муковісцидозу для забезпечення кращої допомоги хворим на муковісцидоз в Івано-Франківській області

Програма ENI CBC Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2014-2020 роки передбачає фінансування від ЄС для сталого розвитку вздовж кордону України з Угорщиною, Словаччиною та Румунією, сприяє зменшенню відмінностей у рівні життя та вирішенню спільних викликів через ці кордони.

Держави-члени Європейського Союзу вирішили поєднати свої ноу-хау, ресурси та долі. Разом вони побудували зону стабільності, демократії та сталого розвитку, зберігаючи при цьому культурне різноманіття, толерантність та індивідуальні свободи. Європейський Союз прагне ділитися своїми досягненнями та цінностями з країнами та народами, що перебувають за його межами.

Основні завдання цієї події:

  1. Поглиблення знань про муковісцидоз (про хворобу, лікування та профілактику, організацію якісної допомоги відповідно до європейських стандартів догляду) з метою покращення догляду за пацієнтами у регіоні, де стандарти та результати охорони здоров’я дуже низькі порівняно з північно-західними країнами – середня тривалість життя коливається від 5 до 15 років у порівнянні з 35-40 роками у Західній Європі).
  2. Створення зв’язків між людьми, які піклуються про людей з МВ, між пацієнтами (асоціаціями) та медичними працівниками, між дисциплінами (суміжні медичні, психосоціальні, медичні) та за кордоном. Очікується, що до майстер-класу приєднаються учасники з 10-12 країн світу, у тому числі європейські представники пацієнтів та експерти з країн, де допомога пацієнтам є більш розвиненою).
  3. Побудова можливостей, обізнаність та лобіювання для кращого доступу до медичної допомоги: ми хочемо забезпечити більшу кількість пацієнтів доступом до правильної діагностики, догляду та медикаментів через освітні заходи для пацієнтів, їх представників та родичів, фахівців та представників органів влади.

Теми, що будуть представлені та обговорені:

  • SK UA CF CARE – проект транскордонного співробітництва з Україною ENI HUSKROUA
  • Актуальність створення центру муковісцидозу в Івано-Франківську
  • Нові методи лікування
  • Стандарти догляду
  • Європейський реєстр пацієнтів
  • Важливість харчування у пацієнтів з МВ
  • Догляд за дорослими
  • Діагностика та лікування захворювання легенів при МВ
  • Генетика МВ та скринінг новонароджених в Україні
  • Та інші…

Партнери

Для отримання додаткової інформації зателефонуйте технічному організатору конференції Благодійний фонду розвиткуі інновацій медицини “РІМОН” +38 (044) 537-5277, +38 (050) 448-9338, координатор проекту Наталія Пряникова, або: nataliya.pryanykova@rimon.in.ua